Paraglidertur til Tenerife november 2017

Hei:) Den utsatte paragliderturen til Tenerife planlegges nå gjennomført 19- 26 november 2017. Turen er som sist i utgangspunktet ment for PP2/ PP3- nivået, men «alle» kan selvsagt hive seg med.

Jeg har flydd på Tenerife jevnlig i snart 10 år og kjenner de aktuelle flystedene og ditto forholdene bra. Jeg har også tidligere dratt i gang klubbturer til øya. Det kan naturlig nok ikke garanteres flyvær hver dag, men normalt vil maksimalt en dag eller to blåse bort. Da kan vi gjøre en drøss andre saker (se nedenfor).

Flystedene som vi skal benytte har snille starter og snille landinger. Termikken blir sjelden av den harde typen på øya, men 2-4 tiden på ettermiddagen kan være “hviletid” for de mest uerfarne.

Dersom du har PP2 er regelverket i følge håndboka nå slik;

V.1.2.10. Flyging i utlandet.

«Faglig leder eller en av klubbens instruktører skal godkjenne at en elev drar til utlandet på turer hvor eleven vil måtte forholde seg til en ny instruktør. Klubbens instruktør skal i slike tilfeller informere den andre instruktøren om elevens flyging før utenlandsturen starter. Elever kan ikke fly i utlandet uten instruktør.» Jeg er instruktør, og dersom du har PP2 vil jeg med andre ord måtte ha informasjon fra din instruktør om deg. Dersom jeg da ikke allerede kjenner deg. Du må selvsagt inneha gyldig minimum elevbevis/ PP2, betalt medlemskap i NAK, reiseforsikring og aller helst medbrakt flyradio.

Det vil bli lagt stor vekt på sikkerhet slik at du, som elev, må binde deg til å følge mitt opplegg, mine instruksjoner og mine begrensninger i forhold til flyving under turen.

For øvrig gjelder Kardemommeloven
Pakken som tilbys; 1. Henting flyplass- hotell/ til og fra.

Kravet er at du bor i på den sørvestlige delen av øya, i Callao Salvaje- området (eventuelt Caleta, Adeje). Los Cristianos og Las Americas gjør også logistikken mer kronglete.

IKKE i Puerto de La Cruz, Los Gigantes, Santa Cruz, etc. Spør meg hvis du er i tvil før du bestiller! Det forutsettes videre at du tar en morgenavgang fra Norge søndag19 november og flyr tilbake søndag 26 november, når charterflyene har avgang ut på ettermiddagen. Det går charterruter fra både Stavanger, Oslo og Bergen søndag morgen.

Du ordner med, og betaler selv flybilletter og hotell. Det lønner det seg som regel å bestille en charterpakke. Dersom du velger å vente med å kjøpe reisen til kort tid før avreise kan du være heldig og få pakken rimeligere. Ulempen er selvfølgelig at de mest aktuelle hotellene, og ikke minst flyavgangene, da kan være fullbooket.

Callao Salvaje er en mindre turistlandsby som ligger ved sjøen 13 km nordvest for Las Americas, kun 10 minutter fra hoved- landingen til det mest brukte flystedet. Jeg planlegger selv å ligge på hotell i Callao.

  1. Personlig paragliderfaglig oppfølging av den enkelte deltaker 3. Henting på hotellet og frakt til start. Vi satser på 2 turer daglig, hvis vi får det til. Dersom du ute- lander, gjør vi det beste ut av det i forhold til henting.

Generell briefing av flysteder; Start, terreng, landing og daglig. Daglig briefing av forhold.

Vi bor og flyr som nevnt på sørvestkysten av øya. Dersom forholdene tillater det drar vi i tillegg til Izana- starten for en morgentur fra 2200m oh. Du starter da kanskje fra rim i bakken og lander i 20 grader på stranda etter en sklitur på 30 minutter. 4. Ved dårlig flyvær transporterer vi dere til Teide, Mascadalen, lavahulebesøk, snorkletur eller andre kule aktiviteter. Ved interesse bestiller vi visum til å bestige Teide, Spanias høyeste fjell på over 3700m, helt til topps. Taubanen går til ca 3500m.

Her er noen snutter fra de mest aktuelle flystedene;

Fra Izana; https://www.youtube.com/watch?v=mvsGzuwZYVs

Fra Taucho; https://www.youtube.com/watch?v=yIASTQTJ5po.

Fra Ifonche; https://www.youtube.com/watch?v=ayVy7m108IA

Pris kr 3900. Ved interesse kan du kontakt meg på 97174659/ eller e- mail;  doeverla@online.no

Minimum antall påmeldinger er 5. «Første mann til mølla»- prinsippet gjelder. Vh Dag R Øverland

[d1]