Etne

STØLE / 180m over landing
SV (V)- PP2 M UTSJEKK/ SP2 M UTSJEKK

Støle ligger ovenfor Stølekirken i Etne. Dette er stedet vi bruker som første høydetur under kursing. Både starten og landingen er nærmest perfekt med gresskledt beite på starten. Med 4WD og lavgir kan vi kjøre på skogsvei opp til starten. Eller en kan gå opp, det tar bare 15 minutt å bære pg sekken opp. Til venstre for starten er det et lite heng som vi kan fly på når det er solgangsbris. Her kan vi komme opp i høyder på ca. 400 m. Det kan også være termikk som tar deg helt til skybas.  En må ikke la seg lure til å starte i Ø/SØ. Følg med på hovedvindretning ved å se på skyene! Dette er klubben sitt mest brukte flysted, og erfarne piloter kan topplande på starten. For å fly her må man ha trinn 2 og vært sjekket ut på stedet av instruktør.
OBS- Sydlig vind tar lite i Etne. Det kan derfor blåse relativt mye lengre ute mot kysten og likevel være ok på starten på Støle. Det er vel og bra, men husk at i og med at Støle-starten er lav vil det i slike tilfeller ofte blåse mer i høyden.. Vær varsom med å slippe deg for høyt uten god  klaring fra fjellet.

STØLEHETTA/ ca 600m over landing
S (SV og svak SØ)- PP2 M UTSJEKK

Følg skogsveien som går opp øverst-øst i Kambefeltet. Kjør  veien til endes fram til noen hytter, ca 500m oh. Følg stien bak hyttene opp og til høyre. Ca 130m over hyttene, drøye 100 meter øst for mindre luftkabel ligger starten på en kolle. Dersom du taper høyde etter start bør du søke utover  mot landing på Støle siden det er et stykke ut dit.

FJØSNE   (Stupebrettet) / ca 450m over landing

S-SV- PP3

Landing ved fotballbanen i Etne. Store  jorder. Ikke land i høyt gras. For å komme til start så kjører en mot Støle, ta av utover fjorden retning Skånevik. Reservelanding på venstre side der fjorden begynner. Ta til høyre første avkjørsel etter dette og kjør oppover, forbi hytter, så en grind, mange morsomme veiskilt oppover. Hg starten er skiltet til venstre neste på toppen. Pg starten kjører en helt til topps og parkerer og går 5 min mot øst. Flat start før en går utfor kanten. ”. Gode topplandingsmuligheter. Stedet er ikke så termisk pga fjord under start.  4wd med lavgir bør en ha for å komme helt opp. Veien er noe asfaltert.
Stedet krever PP 3 både for pg og hg pga startforhold og en må fly over fjorden for å rekke landing. Flys på ved sønnavind. Ved østlig vind kan det fort bli vanskelig å rekke landing, og en må kanskje lande hillside. Grunnen til at vi kaller stedet  Stupebrettet” er at det har forekommet vannlandinger her.