Tysvær

ALVANUTEN I AKSDAL
S-SV- PP3

Alvanuten er en hangplass på sør-sørvest vind. Sjekk landing først som er ved foten av fjellet på sauebeite. Landingsplassen er ikke stor, og det kan være litt turbulent. Landingeplassen ligger litt bak nordvest for terasseleilighetene. For å komme til start kan en kjøre opp Alvanutveien til veien stopper. Derfra er det sti 10 min å bære. Topplanding ligger på myra 5 min ovenfor enden av veien. Starten er forbi masten ca 100 meter. Starten er nokså flat, før en kommer ut til kanten. Her må en ha trinn 3 og beherske baklengsstart for å fly. Topplandingen kan også være litt turbulent. Det er plass til et par vinger på hanget, som ikke er så stort. Enkelt å holde seg oppe ved passelig vind. Ikke topplande bak starten pga at der kan det være turbulent siden kanten er nokså skarp.

HODNAFJELL
V-SV- PP2 M UTSJEKK

Hodnafjell ligger ved krysset der e134 og e39 møtes. Fortsett videre mot Oslo forbi bomstasjonen, og parker til høyre. Landingsplass ligger på nedsiden av veien. Vær obs på å holde god avstand fra forhøyninger i terrenget foran landing. Det kan være turbulent nær de. Spesielt hvis vinden dreier mot vest-nordvest og en må lande den veien. For å komme til start så går en over gjerdeklyver og oppover skaret. Starten ligger nesten øverst i skaret, ca. 20 min å gå. Fin start på lyng og flatt fjell. Ta til høyre etter start og se om du får løft, så er det som regel rolige hangforhold med lite turbulens. Følg med på evnt vindøkning på Grindefjorden, og evnt dreining av vindretning før landing. Stedet krever PP 2, og du må være sjekket ut på stedet av instruktør.

HERSDAL V KÅRSTØ
V- SV – PP3
Vest-sørvest vendt h

Hang som er ca. 80 meter høyt. Laminær vind. Landing ved foten av fjellet på myr, eller lite jorde. Vær obs på at det kan være turbulent helt ved foten av fjellet. Kjør mot Kårstø fra e39, kjør venstre like før kårstå retning Slåttevik, ta til høyre retning Hersdal, følg veien til det står Søre Åsen, noen hundre meter nedover på grusvei så er du på landing. Starten ligger rett ovenfor landing. Man kan gå fra landing og rett opp på start, det er nokså bratt. Eller en kan kjøre tilbake ved skilt Søre Åsen, ta til venstre og stoppe ved en skogsvei. Parker bilen her, og gå 5 min på skogsveien til ”Ørneredet” – hold høyre for Ørneredet og gå videre bortover åskammen til start. Starten er nokså flat til en kommer til kanten. Må ha trinn 3 her.